15% allahindlus koodiga KEVAD15 | Säästa juba täna →
-20% Flair Rugs vaipadelt koodiga FLAIR20 | Säästa juba täna →
5 € teileRegistreerumineSisselogimineOstukorvMenu

Jõulupiparkoogid: retsept ja näpunäited nende kaunistamiseks

Lõhnavad ja kaunilt kaunistatud piparkoogid on iga jõululaua tipphetk. Et need maiustused ei jääks teie lauale, oleme koostanud retsepti ja mõned nõuanded, kuidas kaunistada küpsiseid minimaalse vaevaga, kuid suure efektiga.

Nii et proovime! Küpseta maitsvad piparkoogid, kasutades blogija In kitchen with Zuz retsepti.

Taigna koostisosad

  • 520 g sõelutud nisujahu
  • 225 g sõelutud tuhksuhkrut
  • 105 g võid
  • 3 tervet muna
  • 2/3 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 spl piparkoogimaitseainet
  • 6 supilusikatäit mett
  • 3 supilusikatäit Hollandi kakaod

Koostisosad glasuuri jaoks

  • 200 g eriti peenikest tuhksuhkrut (vähemalt kaks korda sõelutud)
  • 1 munavalge
  • 1 spl sidrunimahla
  • valikuline toiduvärv

Taigna valmistamine

Enne alustamist võta või vähemalt 20 minutit varem külmikust välja, et see saaks pehmeneda.

Sega kausis kokku kuivained, st sõelutud jahu, suhkur, küpsetuspulber, piparkoogimaitseaine, kakao.

Seejärel lisa munad, pehmendatud või ja mesi.

Kombineeri ja töötle kompaktseks taignaks. Veendu, et koostisained on põhjalikult segunenud. Kui kasutate köögikombaini, kasutage sõtkumise otsikut ja laske taignal vähemalt 5 minutit seguneda, et moodustuks ühtlane tainas.

Mässige valmis tainas kilesse ja laske üleöö külmkapis puhata. Kui sul on kiire, lase tainal vähemalt 4 tundi külmkapis puhata.

Piparkoogiküpsiste küpsetamine

Kuumuta ahi 170 °C-ni.

Jagage jahutatud tainas üksikuteks tükkideks. Rulli need taignarulliga umbes 0,5 cm paksuseks leheks. Kasutage oma lemmikuid küpsisevorme, et lõigata välja üksikuid kujundeid ja asetage need küpsetuspaberiga kaetudahjuplaadile.

Küpseta 8-10 minutit 170°C juures.

Vahetult pärast ahjust välja võtmist pintselda kuumad tükid vahustatud munakollasega, siis saavad ilusa läike. Lase küpsistel metallist riiulil jahtuda. Kui need on jahtunud, alusta nende kaunistamist.

Piparkoogiküpsiste kaunistamine

Valmista glasuur.

Sõeluge kõigepealt suhkur põhjalikult läbi, et see ei moodustaks glasuuris tükke, mis ummistaksid pritskotti.

Kasutage spaatlit, et suhkur, sidrunimahl ja munavalge kausis ühtlaseks kreemitada. Sega koostisained alati käsitsi, mikser ajab sinna õhku sisse ja glasuur puruneb.

Sellele lisaks ei tohiks munavalge glasuur puutuda kokku metallesemega, et säilitada oma värvi ja konsistentsi. See ei tohiks taldrikul sulada ja peaks spaatli eemaldamisel moodustama tippe.

Täitke pritskott glasuuriga ja kaunistage vastavalt oma soovile.

Bonami soovitus

Kata kasutamata glasuuriga kauss alati niiske lapiga, siis ei lähe glasuur kõvaks.

Glasuur kipub paksenema, seega doseerige seda väikestes kogustes. Võid täita ka paar pritskotti. Säilita vahepeal kasutamata kotte külmikus.

Kasutage glasuuri alati samal päeval.

Bonami näpunäited piparkookide kaunistamiseks

  • Siledad pitsid saad luua, kui ei puuduta käega pinda ja püüad panna glasuuri nagu nööriga.
  • Teine klassikaline tehnika on piparkoogi katmine. Kui lahjendad glasuuri veidi veega, umbes pool teelusikatäit korraga, täidad seguga koti ja laotad seda hambatiku või pintsliga üle piparkoogi, siis tekib ühtlane kate.
  • Kui sa ei soovi piparkooke glasuuriga kaunistada, proovi silmadega taignarulli, et luua tainale enne välja lõikamist huvitav muster. Teine võimalus on piparkoogiküpsiste templid.
  • Võite proovida ka pragunenud välimust, kasutades pragunemistehnikat. Sega ploomibrändi ja söödav valge värvipulber paksuks pastaks. Pintseldage segu välja lõigatud kujudele ja laske neil enne küpsetamist kuivada. Enne ahju panemist peaksid need pragunema. Seejärel küpseta neid.

Bonami näpunäited pehmete piparkookide jaoks

  • Küpseta piparkooke vähem aega.
  • Pane piparkoogid salvrätikutega vooderdatud paberikarpi ja säilita jahedas, piisavalt niiskes sahvris. Liigne niiskus võib põhjustada küpsiste hallitamist.
  • Poolitatud õuna asetamine paberikarpi koos piparkookidega aitab neid pehmendada. Asetage õun koorega, et see ei rikuks piparkooke.
  • Võid proovida õuna asemel ka leivatükke.