Bonamilt leiate oma kodu jaoks kõige laiema valiku.
5 € teileRegistreerumineSisselogimineOstukorvMenu

Retsept: Apelsini-sidruni jõulukook

Nóra Stefkovics
Nóra Stefkovics
Bonami Blogger

Otsid pühadeks kergesti valmistatavat, kuid samas uut maitserikast magustoitu? Nüüd olete selle leidnud! Dária Junger-Bálint näitab meile retsepti, mis ühendab traditsioonilise magustoidu ja tsitrusviljade värskuse. Valmistage seda lõhnavat maiustust, mis paneb pere sõrmi limpsima!

Koostisosad:

  • 250g jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 250g tuhksuhkrut
  • 1 näpuotsatäis soola
  • 4 muna
  • 1dl piima
  • 1dl toiduõli
  • 1,5spl magustamata kakaopulbrit


  • Ja maitse järgi:
  • Apelsini ja greibi riivitud koor
  • värskelt pressitud apelsini- ja sidrunimahl - Dária lisas poole apelsini ja poole sidruni mahla

Ettevalmistus:

  1. Kuumuta ahi 150 kraadini. Määri kuklivorm võiga ja puista peale jahu.

  2. Sega kausis jahu küpsetuspulbri, tuhksuhkru ja soolaga. Lisa muna, seejärel piim ja õli. Sega hästi läbi. Sega hulka riivitud apelsini- ja greibikoor, apelsinimahl ja sidrunimahl maitse järgi.

  3. Vala üks kolmandik tainast teise kaussi ja sega sisse kakaopulber. Vala valge tainas määritud küpsetusvormi ja piserda peale kakaotainas.

  4. Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 50-60 minutit ja jäta pannile jahtuma.
Nipid kaunistamiseks: Valmis koogile võid puistada tuhksuhkrut või teha glasuuri, kombineerides tuhksuhkru ja vee ning puistades selle peale näiteks väikseid puuvilju.