Bonamilt leiate oma kodu jaoks kõige laiema valiku.
5 € teileRegistreerumineSisselogimineOstukorvMenu

Retsept: Marmorkook

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Selle retsepti, mis näitab šokolaadi, vaniljekreemi ja hapude kirsside kirglikku suhet, valmistas Mateja Delakorda, kes avaldab oma retsepte ka kulinaarses blogis Odprta kuhinja.

Mida teha:

Kreemitäidis:

  • 200g mascarponet
  • 35g tuhksuhkrut
  • 10g vanillisuhkrut
  • 1tl maisitärklist (või vanillipudingu pulbrit)
  • 1 muna
  • ½ sidruni mahl ja koor

Taigen:

  • 4 muna
  • 200g suhkrut
  • 10g vanillisuhkrut
  • 70g õli
  • 150g hapukoort
  • 225g valget speltajahu
  • 7g küpsetuspulbrit
  • 1spl tumedat kakaopulbrit

Täiendavalt:

  • 200g hapusid kirsse
  • 200g šokolaadi (valikuline)

Töökäik:

  1. Kuumuta ahi 190 °C-ni ja määri koogivorm. Sõelu jahu ja küpsetuspulber kokku.

  2. Tee kõigepealt kreemitäidis: sega kõik koostisained vispliga kokku.

  3. Sega nüüd põhi kokku: klopi elektrimikseriga munad, suhkur ja vanillisuhkur, kuni nende maht kolmekordistub.

  4. Keera mikser keskmise kiiruse peale ja lisa järk-järgult hapukoor ja õli.

  5. Lisa munasegule jahu. Võib teha käsitsi või mikseriga madalal kiirusel. Lõpuks sega silikoonspaatliga, et tõesti kõik kausi põhja ja külgedele kogunenud segu kinni püüda.

  1. Pane pool segust teise kaussi. Lisa ühele poolele kakao ja sega käsitsi.

  2. Vala tainas vormi: kõigepealt pool kakaomassist, siis pool heledast. Vala keskele kreemitäidis. See vajub veidi sisse, sest see on paksem kui tainas. Puista peale pool hapudest kirssidest ja kata ülejäänud kakaotainaga. Piserda uuesti hapukirsid peale ja lõpeta heleda tainaga.

  3. Koputa küpsetusplaati vastu lauda, et tainas laiali laotada, ja pane ahju umbes 50-55 minutiks.

  4. Kui kook on küps, võta see ahjust välja ja oota 10 minutit, seejärel keera see traatrestile jahtuma.

Nõuanne: soovi korral võib koogile enne serveerimist tilgutada sulatatud šokolaadi ja puistada üle suhkrustatud kirsside või muude suhkrustatud puuviljadega.